Byens Telt udlejning - Byens Fest udlejning
Hold kontakten med Festudlejningen Kom til forsiden af Byens Festudlejnings hjemmeside Kontakt Byens Festudlejning Oversigt over alle sider på Byens Festudlejnings hjemmeside Er vi også din favorit side?

Tips til borddækningen

En opdækningen til festmenuen, kan se således ud:

Menu, f. eks. kold forret, hovedret og dessert:

Midtpunktet er spisetallerken, mellemlægsserviet og frokosttallerken.

Til højre herfor i rækkefølge udefra og indefter mod tallerkenen:
Kniv til forret og kniv til hovedret.

Til venstre for tallerkenen, igen udefra og indefter:
Gaffel til forret og gaffel til hovedret.

Bag tallerkenen:
Dessertske og evt. kagegaffel.


Til kuvertbrød, evt. tilbehør eller måske blot til affald, stilles øverst til venstre for servietten en lille kompottallerken.

Hvidvin, rødvin og dessertvinglas placeres i den rækkefølge, de skal anvendes: Fra højre mod venstre – vandglas placeres yderst til højre for vinglassene.

Anvendes dækketallerken er denne midtpunkt for opdækningen – og spisetallerkenen skal ikke på, før hovedretten serveres.

Den kolde forret kan være anbragt på frokosttallerkenen og vinen skænket i tilhørende glas før gæsterne går til bords.

Vær omhyggelig med at alt bestik ligger med spidserne bort fra gæsten, samt at alle knivenes skær vender ind mod tallerkenens kant.

Husk også glas til velkomstdrik samt kaffekopper, termokande, salt/peber sæt, sukker/fløde sæt, lysestager, dug, serviet og lys.

Selvom man i dag har langt større frihed med hensyn til farvevalg og bordpynt, end man tidligere havde, og selvom smag jo som bekendt ikke kan diskuteres, så er der dog alligevel visse retningslinier og normer, man bør følge.

Duge, servietter, lys og pynt bør matche sammen.

Porcelænet bør være ens (ikke forskellige stel på samme bord).

Glassene bør være af den samme type - lige mange til hver kuvert (også til eventuelle børn i selskabet).

Bestikket bør være fremstillet i samme materiale (ikke sølv, stål og kobber blandet).

Lysestager ligeledes i samme materiale.

Øvrige ting; salt, peber, asietter, askebægre m.m. må ikke virke for blandet
Blomsterdekorationer må ikke være for høje eller for voldsomme (så tager de synet fra gæsterne).

Lidt om bordet

Der er forskel på, hvordan bordene bør placeres.

Til anledningen, hvor gæsterne kommer og ikke mindst skal forlade selskabet på forskellige tidspunkter, bør bordene ikke stå på samme måde som ved en festmiddag.

Eksempelvis:

Sølvbryllups morgenkaffe eller reception

Her er det mest praktisk, at bordene står, så hver enkelt kan komme og gå, uden andre behøver at rejse sig – hvis det er muligt, er det godt ud fra en langvæg. Mindst 55 cm fra endevæg til første bordkant og mindst 115 cm imellem bordene. Til kaffe kan man nøjes med 50 cm bordplads til hver, mens der til receptioner, hvor der bruges kniv og gaffel, bør være mindst 55 cm til hver gæst.

Den festlige middag eller frokost

Her skal bordet gerne være et samlet hele, og festens hædersgæster anbringes, så de eller den har øjenkontakt med alle gæsterne. Der bør aldrig være mindre end 50 cm bordplads til hver gæst, gerne mere. Fra bordkant til væg bør der være mindst 60 cm, og skal der serveres for gæsterne, er det nødvendigt men 80 cm. Ved det meget brugte hesteskoformede festbord bør der i åbningen være mindst 140 cm fra bordkant til bordkant, for at serveringen kan komme helt op imellem de to rækker gæster.

Volder bordet Dem problemer?

Spørg os - vore borde findes i flere forskellige størrelser, der næsten kan ”skræddersys” til ethvert lokale. Vi har stor erfaring, som vi meget gerne øser af – og det er ganske gratis.

Jukeboks udlejningLej Jukeboxen til jeres næste fest hos Byens Festudlejning.

Der er altid mere end 3.200 musiknumre at vælge imellem i vores digitale jukebox. Musikudbuddet er bredt, lige fra danse-venlige musiknumre fra 60'erne frem til i dag - og med et godt mix mellem engelsk og dansk.

Lej en jukebox hos os!

Konfirmationen 2011Vi er nu åben for ordre til 2015!

Det er derfor tid til at bestille udlejning af Telte, Multi pavilloner, service, borde, stole, og alt andet I skal bruge til den store fest.

Velkommen til Byens Festudlejning - Byens Telt Udlejning

Byens Festudlejning har alt I behøver inden for teltudlejning og vi sørger for plads til alle jeres gæster.

Teltudlejning dækker både udlejning af pavilloner,  udlejning af partytelte, udlejning af store telte og udlejning af grilltelte.

Lej jeres telt hos Byens Festudlejning - så er I sikker på en fantastisk fest i selskab med jeres familie & venner.

Teltudlejning starter hos Byens Festudlejning!